MC24 logo
Vespa - en tidløs italiensk klassiker

En Vespa skiller seg ut i trafikken med tidløs italiensk eleganse. Men det er ikke bare designet som har gjort Vespaen så populær, det er også kvalitet tvers igjennom.

Den første Vespaen kom på markedet rett etter andre verdenskrig, nærmere bestemt i 1946. Krigen satt store spor i Italia, og mange levde i fattigdom. Derfor var det essensielt å finne et rimelig fremkomstmiddel, slik at folk kunne komme seg til og fra jobb. Det var dette Enrico Piaggio hadde i tankene, da han lagde den første Vespaen.

Et kultsymbol

Siden den gang har Vespa scootere og motorsykler blitt enormt populære i store deler av verden. Kanskje særlig i Europa. designet på Vespaen gjorde også at kvinner kunne kjøre tohjulingen uten å måtte bekymre seg for flekker og olje på kjolene sine.

Hvorfor scooteren fikk navnet Vespa, stammer fra det Enrico Piaggio uttalte da han så den første prototypen: "Sembra una vespa", som betyr "Den ligner på en veps". Det vil i alle fall ryktene ha det til.

En faktor som har gjort Vespaen til et kultsymbol, er at den har vært med i mange filmer opp gjennom årene, og da særlig i italienske filmer. Vespa har en helt egen standing i Italia, og er elsket av alle.

Fortsatt veldig populær i Norge

Vespa holder stand den dag i dag, og det beste av alt er at designet fortsatt er det samme. Vespaen kommer i mange ulike farger og modeller, men den er likevel lett gjenkjennbar. Du ser det er en Vespa, og det på lang avstand. I dag er det ofte pastellfarger på Vespaene, men mange sverger fortsatt til svart, hvit eller en klassisk burgunder.

Her i Norge er særlig 50-kubikks Vespa et populært valg som moped, men det selges også mange Vespaer med 125-kubikks motor. Kvaliteten til Vespa har gjort at den på folkemunne ofte refereres til som en evighetsmaskin. Her er det minimalt med vedlikehold som skal til. Det er bare å starte og kjøre.

Vi anbefaler selvfølgelig å følge de vanlige servicene. Med oljeskift og litt stell, vil den kunne vare i enda flere år. Har du ikke testet en Vespa før, er det absolutt på tide.

editor
26. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.