MC24 logo
Trenger du egentlig alt MC-utstyret?

Det er visse ting du må ha når du skal kjøre motorsykkel, men noe av utstyret du får kjøpt tilhører mer kategorien kjekt å ha enn kategorien må ha. Sikkerhet er det aller viktigste. Her er en oversikt over MC-utstyr du må ha før du kjører avgårde på en motorsykkel.

Hjelm er påbudt

Det som er helt sikkert er at du må ha en motorsykkelhjelm. Den må i tillegg være E-merket og ikke minst ECE-godkjent. Alle seriøse MC-forhandlere selger kun godkjente hjelmer, men det skader ikke å forsikre seg om at hjelmen er godkjent når du først kjøper en.

Du bør også tenke sikkerhet når det gjelder klær du skal kjøre i. En grei regel er å aldri kjøre motorsykkel i T-skjorte og/eller shorts. Skulle du være uheldig, vil du være godt tjent med å være skikkelig kledd. Du trenger ikke nødvendigvis en hel skinndress, selv om denne beskytter deg godt ved en eventuell velt. Det finnes også gode kjørejakker og bukser i tekstil, som er langt rimeligere enn skinnklær. Puster bedre gjør de også.

Det finnes også mange kjøreklær som er foret med kevlar. Selv om dette er et svært slitesterkt materiale bør du imidlertid huske på at klær i kevlar ikke er spesielt vanntett, eller vindtett for den saks skyld. Det kan derfor være lurt å ha regntøy lett tilgjengelig når du er på kjøretur.

Ryggskinne og hansker

Stadig flere motorsyklister velger også å kjøpe en ryggskinne for sikkerhetens skyld. Disse får du fra rundt 600 kroner. I noen tilfeller er også ryggskinnen integrert i kjørejakken.

Hansker er et must når du kjører motorsykkel, og de bør være gode. Ten derfor komfort fremfor pris når du kjøper motorsykkelhansker. Selv i pent vær, kan det bli kaldt på hendene i høye hastigheter.

Motorsykkelstøvler

Det er også viktig å beskytte føttene når du kjører motorsykkel. Her er utvalget stort, men det viktigste er at MC-støvlene er høye nok til å beskytte ankelen godt. De bør også være vanntette og robuste.

De fleste MC-forhandlere tilbyr pakkeløsninger når det kommer til MC-utstyr. Prisene vil da også som regel være lavere enn om du shopper én og én ting fra forskjellige forhandlere.

editor
27. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.