MC24 logo
Slik velger du den rette motorsykkelen for deg

Stadig flere nordmenn kjøper motorsykkel, noe nye førerkortregler har vært en sterk bidragsyter til. Det er bra det, for motorsykkel er gøy.

Det første du bør tenke på når du skal kjøpe deg en motorsykkel er hva du primært skal bruke den til. Det viktigste er å velge en MC som passer ditt bruk. Skal du kjøre flest langturer, eller er det et praktisk fremkomstmiddel til og fra jobb du er ute etter?

Våren er høytid for MC-folket, og det er kanskje ikke så rart at det selges flest motorsykler på denne tiden av året. Det er lite som slår følelsen av å ta ut sykkelen når veiene endelig blir bare etter en lang vinter.

Komfort viktig for langkjøring

Planlegger du lengre turer er en komfortabel sittestilling og god kjørekomfort alfa og omega når du skal velge en motorsykkel. Men hvis du først og fremst skal kjøre småturer, som for eksempel til og fra jobb eller andre aktiviteter, er kanskje helt andre egenskaper mer viktige.

Sykkelen du velger må selvfølgelig også kle lommeboken din. Det finnes motorsykler i mange prisklasser, og det å kjøpe over evne er sjelden en god idé.

Trenger ikke lenger ny oppkjøring

De nye førerkortreglene har gjort det enklere å gå opp en klasse. Hvis du for eksempel har lappen for lett motorsykkel, altså klasse A1, kan du nå kjøpe en motorsykkel i den mellomtunge klassen kalt A2 og bare ta et tilleggskurs. Tidligere måtte du også ta en ny oppkjøring, men det slipper du med de nye reglene.

Det samme gjelder om du går opp fra klasse A2 til tung motorsykkel i klasse A. Det har senket terskelen for folk, noe som har ført til at enda flere vurderer å kjøpe seg en motorsykkel.

editor
27. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.