MC24 logo
Slik velger du den rette MC-forsikringen

På nøyaktig samme måte som du må forsikre bilen din, må du også forsikre motorsykkelen din før du kan legge ut på svingete landeveier i vårsola. Men hva slags MC-forsikring skal du velge? Vi gir deg noen gode tips.

Samtlige registrerte motorsykler i Norge er pålagt å ha en ansvarsforsikring, så det kommer du ikke unna. Men må du for eksempel ha en full kasko-forsikring? Nei, det må du ikke, selv om det selvfølgelig kan være lurt.

Tre ulike typer forsikring

Når det gjelder motorsykler er det tre ulike typer forsikringer du kan velge mellom. Mens ansvarsforsikringen dekker skade på personer, inkludert fører og passasjer, andres kjøretøy, eiendom og eiendeler, og i tillegg rettshjelp, dekker en delkasko-forsikring i tillegg brann og tyveri. En full kasko-forsikring derimot, dekker alt ansvarsforsikringen og delkasko-forsikringen dekker, pluss skade på egen motorsykkel ved uhell. I tillegg er ofte leiebil inkludert i full kasko-forsikringen, men dette gjelder ikke hos alle forsikringsselskaper.
det vil derfor lønne seg å gjøre grundige undersøkelser før du velger en MC-forsikring.

Disse faktorene har innvirkning på forsikringen

Det er flere faktorer som er avgjørende når du skal velge en forsikring til motorsykkelen din.
Her er noen av de viktigste:

# Motorsykkelens verdi

Husk at selv en liten uskyldig velt kan gjøre stor skade på en motorsykkel. Har du en ny MC, vil det helt klart lønne seg med full kasko. Du må likevel regne med å måtte betale en egenandel.

# Er du en erfaren fører?

Det koster mer å forsikre en motorsykkel hvis du er en uerfaren fører, akkurat som med bilforsikringer.

# Er det bare du som skal kjøre motorsykkelen?

Hvem som skal kjøre motorsykkelen har også noe å si på hva slags forsikring du bør velge. Låner du ofte bort motorsykkelen, er full kasko det beste valget.

# Står sykkelen ute eller inne?

Har du egen garasje, får du som regel en billigere forsikring enn om du parkerer på gata.

I tillegg kreves det som regel full kasko-forsikring hvis motorsykkelen er finansiert med lån.

editor
27. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.