MC24 logo
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps.

Lad batteriet

Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det opp. Små MC-batterier kan ha en tendens til selvutlading. Kanskje det er like greit å koste på seg et nytt?

Sjekk mønsterdybden på dekkene

I Norge er minstekravet til mønsterdybde 1,6 millimeter. Det er også normalt at dekkene har mistet litt luft gjennom vinteren. Sjekk derfor også lufttrykket i dekkene. MC-dekk bør uansett skiftes ut hvis de er eldre enn fire år.

Sjekk bremsene

Det er viktig å sjekke at det er nok belegg på bremseklossene og at det ikke er skader på bremseskivene. I tillegg er det viktig at du har tilstrekkellig med bremsevæske. Etterfyll om nødvendig.

Lys i mørket

Det er også viktig at du sjekker at alle lys og blinklys fungerer som de skal. Skift defekte lyspærer.

Fjæring og styring

Sjekk at styret går jevnt fra side til side uten hindringer. Du bør ogsåa sjekke tilstanden på forgaffel, bakdemper og en eventuell styresemper. Når det gjelder gaffelen, bør den ha ny olje annethvert år. Sjekk også at det ikke kommer olje ut fra simmeringene.

Sjekk kjede og drev

Hvis du har kjede og drev er det viktig at kjedeslakken er mellom 2 og 4 centimeter. Sjekk instruksjonsboka for hva som er ideelt for din modell. Har du imidlertid reimdrift eller kardang, er det ikke noe problem.

Sjekk nivået på både olje og kjølevæske

Mange har gjort det til en vane å skifte olje og oljefilter før de setter sykkelen på vinterlagring, og sdet er smart. Hvis du imidlertid er blant de som ikke gjorde det, er dette tidspunktet for å gjøre det. Husk at motoren bør være varm før du skifter olje, så det lønner seg å kjøre seg en tur først.

Når du har fulgt disse stegene, så venter en lang og fin motorsykkelsesong på deg rett utenfor garasjen. Da er det bare å få seg hjelmen og nyte frihetsfølelsen.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.