MC24 logo
Så mye koster MC-drømmen

Drømmer du om en motorsykkel, kan det være lurt å tenke på hva det eventuelt vil komme til å koste deg å oppnå drømmen. Det er nemlig ikke bare pengene for selve motorsykkelen som er med i regnskapet.

For å kunne kjøre en MC i Norge, må du ha motorsykkellappen. Er det en lett motorsykkel du skal kjøpe, må du regne med rundt 15 000 kroner, mens du må regne med 20 000 - 25 000 kroner for et MC-sertifikat for tung motorsykkel.

MC-utstyr må du også ha

Selv om du ikke nødvendigvis må ha alt MC-utstyret forhandlerne forsøker å prakke på deg, kommer du ikke unna det mest essensielle, som for eksempel en godkjent MC-hjelm, kjøre jakke, hansker og MC-støvler. Til sammen må du regne med rundt 15 000 kroner for dette utstyret.

Årsavgift

Du må også betale en årsavgift for motorsykkel. Det koster i dag 1960 kroner, I tillegg må du regne med en omregistreringsavgift som for tiden er på 523 kroner.

Vinterlagring

Hvis du ikke har en egen garasje, eller kjenner noen som har det og har plass til en MC over vinteren, må du også tenke på at du kanskje må betale for vinterlagring. Her er det vanskelig å anslå en pris, men noen tusenlapper blir det jo.

Bensin og vedlikehold

Avhengig av hvor mye du kjører, må du regne med alt fra 5000 - 10 000 kroner i året for bensinutgifter og vedlikehold av motorsykkelen.

Forsikring

Du må også forsikre motorsykkelen din. Her varierer prisene avhengig av hva slags forsikringstype du velger, hvor gammel du er og selvfølgelig motorsykkelens verdi. Men du må regne med å betale et sted mellom 2000 og 4000 kroner i året.

editor
27. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.