MC24 logo
Ny MC-klubb etablerer seg i Oslo

Som om ikke Hells Angels og Bandidos var nok, så er enda en beryktet MC-klubb i ferd med å etablere seg i Oslo. Vi tenker da på Satudarah, kanskje mest kjent for grov vold og streng kodeks.

Satudarah kom til Norge allerede i 2014, men valgte Stavanger som tilholdssted. Bare en snau uke etter at Norge stengte ned på grunn av corona i marks 2020, ble Satudarah MC Oslo etablert, noe de ifølge politiet har jobbet med et par år.

De etablerte seg først i et klubbhus på Bjørkelangen i Aurskog-Høland, rett utenfor Oslo. Men etter mye vold og bråk ble de kastet ut. Medlemmer av Satudarah er blant annet mistenkt for å ha bortført en mann og påført ham grov vold.

Kaller seg en enprosentklubb

Satudarah kaller seg selv en enprosentklubb, det samme som både Hells Angels og Bandidos gjør. Betegnelsen henspiller på at de mener det er kun én prosent av medlemmene som er kriminelle. Resten er lovlydige borgere på lik linje med alle oss andre. Om dette er sant eller ikke, hersker det imidlertid stor tvil om.

Egne regler

Satudarah, som er erklært ulovlig i Nederland, oppfordrer medlemmene sine til å skifte mobiltelefon og SIM-kort jevnlig. Bare der bør det vel ringe en bjelle? Som i andre beryktede MC-klubber er Satudarah bygget opp med flere avdelinger. Øverst sitter en president som har all makt. Andre roller i hierarkiet er visepresident, kasserer med ansvar for økonomien i hver avdeling, og en såkalt Road Captain med ansvar for turer og alt det innebærer. Under der igjen kommer ordinære medlemmer, og helt nederst finner du prospects, eller aspiranter om du vil. Dette er folk som gjerne vil bli opptatt som fullverdige medlemmer i Satudarah, og det er ofte disse som blir satt til å utføre grov vold og andre kriminelle handlinger.

Skiller seg ut fra andre MC-klubber

Det sies at både Hells Angels og Bandidos ikke ser på Satudarah som en ekte MC-klubb. Grunnen til det er at interessen for motorsykler, som er hovedfokuset i de andre klubbene, ikke er til stede i like stor grad blant medlemmene i Satudarah. Litt merkelig til en MC-klubb å være. Mange mener derfor at Satudarah fokuserer mer på inntjening på narkotika. Det er særlig cannabis de omsetter i stor skala, da prisen på cannabis er langt høyere her hjemme enn i de fleste andre europeiske land. Her er det med andre ord store penger å tjene.

Det blir spennende å se om Satudarah får fotfeste i hovedstaden. En ting er i alle fall sikkert, og det er at de ikke skal få det lett. Myndighetene følger hvert eneste skritt de tar, og det kommer de til å fortsette å gjøre.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.