MC24 logo
Hver fjerde motorsykkel på norske veier er en Honda

En Honda 750, eller kanskje aller helst en Honda 1100, var for mange den ultimate drømmen der de kjørte rundt på en Honda 100 på 80-tallet. Fortsatt den dag i dag er Honda det foretrukne motorsykkelmerket – ikke bare her hjemme, men også på verdensbasis.

Det japanske selskapet ved navn Honda Giken Kogya Kabushiki-gaisha, er en stor produsent av biler, lastebiler, motorsykler og scootere. De produserer i tillegg ATV-er, båtmotorer og gressklippere. Honda er faktisk den aller største motorprodusenten i hele verden.

Den første motorsykkelen fra Honda var Model D

Den aller første motorsykkelen som Honda laget kom i 1949. Den gikk under navnet Model D og hadde en 98-kubikks motor. Men suksessen kom først da de lanserte Honda SuperClub noen år etter. Honda SuperClub er verdens mest solgte motorsykkel, og ble solgt i et antall på over 60 millioner verden over. I dag er Honda fortsatt den største produsenten av motorsykler.

Flere store fra Japan

Men det er ikke bare motorsykler fra Honda som kommer fra Japan. De tre andre store motorsykkelprodusentene Yamaha, Suzuki og Kawasaki selger også bra internasjonalt. Fellesbetegnelsen på folkemunne om motorsykler fra japan er riskokere. Men selv om Harley Davidson selger bra i sin nisje, og andre store aktører som BMW, Triumph og Ducati har mange tilhengere, er det fortsatt riskokere det selges mest av.

Driftssikre motorsykler

Japanske motorsykler er på lik linje med japanske biler kjent for å være av høy kvalitet med driftssikre motorer. Det er ikke uten grunn at Toyota er verdens største produsent av biler. Så hvis du ønsker en driftssikker motorsykkel du kan stole på, kan du trygt velge en riskoker fra Japan.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.