MC24 logo
Hva slags motorsykkel passer best for deg?

Drømmer du om å cruise rundt på en motorsykkel, men ikke vet hva slags MC du skal velge, kan vi hjelpe deg litt på vei. Det første du bør tenke på, er hva du først og fremst skal bruke motorsykkelen til.

Er det svingete veier og fartsfølelsen du er ute etter, er for eksempel Honda VFR800F med en sterk V4-motor et godt valg. Denne touring motorsykkelen har fått mye skryt for sine kjøreegenskaper, enten du kjører alene eller har med en passasjer og bagasje. Med på kjøpet får du justerbart sete, Hondas Traction Control System, automatiske blinklys, ABS bremser og oppvarmede håndtak.

En annen touring sykkel, som passer helt utmerket til norske forhold med flere forskjellige underlag, er Honda CRF1100 Africa Twin. Denne legendariske motorsykkelen har nå blitt fem kilo lettere, samtidig som den har fått enda bedre offroad-egenskaper. Dessuten yter motoren mer enn den noen gang har gjort på den nye modellen.

Når vi først snakker om touringsykler, kommer vi ikke utenom Honda Gold Wing som helt siden den første modellen i 1975 har vært et populært valg for MC-entusiaster som digger langturer. Honda Gold Wing får du både med en sju trinns DCT-kasse og manuell girkasse, alt etter smak og behag.

Lettere sykler til kortere turer

For mange holder det imidlertid med en lettere motorsykkel, som for eksempel Honda CB125R eller Aprilia RS125. Dette er motorsykler med bensingjerrige motorer med god ytelse. De er begge lettkjørte og spreke nok til å gi deg den ultimate fartsfølelsen.

Er det først og fremst et praktisk fremkomstmiddel til og fra jobb i bytrafikk du er ute etter, kan også en scooter være et godt alternativ. Sjekk for eksempel ut Vespa GTS125. Her får du en klassisk scooter med ikonisk design, samtidig som du får ny teknologi og miljøvennlige motorer. Det er heller ingenting å utsette på sikkerheten. Med skivebremser foran og bak, ABS-bremser og ASR-antispinn får du maksimal stabilitet.

Føler du at du trenger en kraftigere motor, er Honda NSS300 Forza kanskje sykkelen du leter etter. Det er virkelig en kompakt og praktisk sykkel som vil gi deg mange fine opplevelser.

Uansett hva slags motorsykkel du ender opp med, vil det gi deg en frihetsfølelse du kanskje ikke visste du ønsket deg, men som du ikke vil bytte bort mot noe.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.