MC24 logo
Historien om Hells Angels

Den beryktede MC-klubben Hells Angels Motorcycle Club, også kjent som HAMC, ble etablert i California i USA tilbake i 1948. Opprinnelsen kommer fra byen Fontana, og den lokale avdelingen der er fortsatt aktiv den dag i dag.

Motorsykkelklubben, som i dag har over 2 500 medlemmer og prøvemedlemmer, også omtalt som prospects, i over 200 avdelinger i 22 land rundt omkring i verden, inkludert Norge, hentet navnet sitt fra filmen Hell's Angels om det britiske Royal Flying Corps under første verdenskrig. Filmen ble regissert av Howard Hughes.

Hells Angels i Norge

I 1992 ble den første avdelingen til Hells Angels i Norge startet i Trondheim. I dag har motorsykkelklubben de aller fleste frykter flere avdelinger, blant annet i Oslo, Hamar, Skien, Tromsø, Stavanger, Øvre Eiker og i Bergen. I tillegg er det flere MC-klubber som er tilknyttet Hells Angels som supporterklubber, eller vennskapsklubber om du vil.

Viden kjent for kriminalitet

Hells Angels ble selve symbolet på den lovløse biker-kulturen i USA på 60-tallet. Noe som har hengt ved MC-klubben også i ettertid. FBI antar at Hells Angels drar inn over en milliard dollar i året på kriminell virksomhet som narkotikahandel, prostitusjon og hvitvasking av penger.

Et vanskelig miljø å infiltrere

Det har vært mange mislykkede forsøk fra politiet å infiltrere Hells Angels-miljøet opp gjennom årene. Mye av grunnen til dette er at kriminelle handlinger ofte begås av de nyeste rekruttene i klubben.

Selv hevder Hells Angels at de aller fleste av medlemmene deres er lovlydige borgere som er blitt ofre for fordommer hos myndigheter og i resten av befolkningen. I Canada blir det betraktet som en kriminell handling bare å være medlem av Hells Angels, da motorsykkelklubben regnes som Outlaws.

Bare i Canada har over 100 personer mistet livet i gjengkriger siden 1994, og myndighetene fortsetter stadig kampen mot Hells Angels og det de definerer som andre kriminelle organiserte gjenger.

Her hjemme mener også Kripos at Hells Angels er en kriminell motorsykkelklubb. Tilbake i 2011 ble 25 personer pågrepet da medlemmer og sympatisører av Hells Angels dukket opp på et arrangement i Rogaland. Samme år ble den norske lederen i Hells Angels funnet skyldig i narkotikaforbrytelser, ran og trusler. For det fikk han en dom på fire år og ni måneder i fengsel. Det er også en rekke ganger blitt beslaglagt våpen, blant annet på Hells Angels hovedkvarter på Alnabru i Oslo. I tillegg er over hundre Hells Angels-medlemmer tatt for skattefusk og diverse andre brudd på straffeloven de siste årene.

Det er med andre ord både myter og fakta mye av det som publiseres om Hells Angels. Men alt tyder på at motorsykkelklubben bare kommer til å fortsette å vokse.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.