MC24 logo
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson.

Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur Davidson – begge tidlig i tyveårene – sammen med norskamerikaneren Ole Evinrude utviklet en 24-kubikks motor. Evinrude ble i ettertid kjent for sine båtmotorer med samme navn. To år før det igjen hadde Harley og Davidson bygget en 7-kubikks motor som de festet på en sykkelramme.

Den aller første lykkelige eieren av en motorsykkel fra Harley Davidson, var Henry Meyer fra Milwaukee i USA. Etter ham har det fulgt mange fra alle kriker og kroker i hele verden.

Det er noe med lyden, alle kreftene og selvfølgelig imaget

Du hører godt når det er en Harley Davidson som kommer buldrende langs veien. Gromlyden kan høres lang vei, og ofte er det flere som kjører sammen. Harley-sjåfører er heller ikke som andre sjåfører, sånn rent utseendemessig. Her er det barske skinnvester, langt hår og skjegg som gjelder.
En merkevare som har bygget seg selv

Harley Davidson er på lik linje med kjente merkevarer som for eksempel Apple, Red Bull og Google, en merkevare som på mange måter har bygget seg selv med tiden. Folk vil gjerne identifisere seg med den, og produktene selger dermed seg selv i langt større grad enn andre merkevarer som må bruke store summer på markedsføring for å selge.

Det har opp gjennom årene dukket opp mange kjente merkevarer der ute, men Harley Davidson var en av de aller første. De har klart bragden å være tro mot sitt eget merke, og de eksisterer den dag i dag – kanskje sterkere enn noen gang.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.