MC24 logo
Har MC-klubber et ufortjent dårlig rykte?

Mange av oss tenker narkotikaomsetning og annen kriminell virksomhet når vi hører om MC-klubber. Mye av skylden for det må nok tilskrives motorsykkelklubber som Hells Angels, Bandidos, Outlaws og Satudarah. Men finnes det lovlydige MC-klubber også?

Ja, det gjør det. De aller fleste MC-klubber i Norge er bare en hyggelig gjeng med motorsykkelentusiaster som deler lidenskapen ved motorsykler. Vi tenker da på alt fra mekking til fantastiske turer på to hjul rundt omkring i det spektakulære norske landskapet.

En altoppslukende hobby

Et godt eksempel er Sleipner MC på Lillehammer. Klubben består av tvers igjennom hyggelige personligheter, som har det til felles at de rett og slett elsker motorsykler og alt som har med det å gjøre.

I klubblokalene til Sleipner MC på Vingrom, rett utenfor Lillehammer, er alle velkomne. En raus gjeng som til og med varter opp med søndagsvafler og kaffe. De har selvfølgelig også mange fester i klubbhuset som seg hør og bør, men de er blottet for narkotika og vold. Det er bare god stemning.

Sleipner MC er bare et eksempel. Det finnes veldig mange slike motorsykkelklubber rundt om i vårt langstrakte land. Og de er flinke til å besøke hverandre. Det er kanskje det som er det aller hyggeligste.

Vi mener derfor at MC-klubber har et ufortjent dårlig rykte, skapt av medier og selvfølgelig noen store internasjonale klubber som lever av narkotikaomsetning og kriminalitet. Men neste gang du møter en gjeng motorsykler på tur, så ikke la deg farge av bekledningen og skjeggveksten. Det er bare sånn de er, det hører liksom med. Innerst inne vil de bare føle friheten av å cruise rundt på to hjul. Vi foreslår at du vinker til dem. Mest trolig vil de vinke tilbake.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.