MC24 logo
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer?

1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal

På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens vakreste rute i den britiske avisen The Guardian, får du oppleve både spektakulære fjell og en nydelig kystlinje. Hvis du starter turen med Trollstigen, vil du føle deg i ett med motorsykkelen etter kort tid. Strekningen fra Trollstigen og videre til Atlanterhavsveien er på bare seks mil.

2. Fra Sogndal, via Skjolden til Stryn i Sogn og Fjordane

Ta en dagstur langs frodige fjordlandskap og opp i de spektakulære fjellene i Sogn og Fjordane. Kjører du om våren, kan du få med deg den fargerike blomstringen, men det er også vakkert om sommeren. Du kommer til å digge det. På turen passerer du også Europas største isbre, nemlig Jostedalsbreen.

3. Opplev svingete fjellveier og dype dalfører i Telemark

Ta turen fra Kongsberg til Rjukan, kjør rundt hele Tinnsjøen og ned de dype dalførene mot Dalen, så får du oppleve Telemark på sitt aller beste. du kan enten ta turen som en dagstur, eller du kan overnatte på sagnomsuste Dalen Hotell, noe som absolutt anbefales på det sterkeste. Videre kan du for eksempel kjøre mot Seljord. Denne turen er rett og slett fantastisk på to hjul.

4. Motorsykkel på Valdresflya på høyfjellet i Oppland

På denne turen bør du legge inn en overnatting. Her kan du cruise på svingete fjellveier med en helt fantastisk utsikt. Turen starter på Fagernes, via Valdres og Beitostølen og videre til Vågåmo. Underveis passerer du Besseggen. På sitt høyeste kjører du faktisk 1.390 meter over havet på denne turen. Du kan også ta turen over til Espedal og Vinstra, men bare hvis du liker å kjøre på grus.

5. Opplev den storslåtte naturen i Lofoten og Vesterålen i Nordland

Lofoten og Vesterålen er kjent for kritthvite strender ved knallblått hav med ruvende fjell som bakteppe. Hvorfor ikke oppleve det fra motorsykkelsetet? Her får du smale veier, perfekt for motorsykler og naturopplevelser du sent vil glemme. Du bør legge inn en overnatting eller to på denne turen, da Lofoten og Vesterålen har mye å by på. Tenk deg å kjøre i midnattsola, det må bare oppleves.

Uansett hvilken av disse motorsykkelturene du velger, kan vi love deg en fin tur som du garantert vil kjøre igjen ved en senere anledning. Det er bare å prøve selv. God tur.

editor
23. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.