MC24 logo
Det er tryggere å kjøre motorsykkel nå enn før

Faktorer som stadig mer avansert elektronikk, bedre og bedre sikkerhetsutstyr og grundigere kjøreopplæring har gjort det langt tryggere å kjøre motorsykkel nå enn det var tidligere. Hvis holdningene går samme vei, er vi på rett vei.

Mange forbinder motorsykler med stor trafikkfare, og det ligger selvfølgelig mye sannhet i det. Du sitter tross alt mer ubeskyttet på en tohjuls motorsykkel enn du gjør inne i en bil. Men både motorsykler og motorsykkelutstyr har blitt bedre med årene, og antall dødsulykker har heldigvis sunket. Likevel er motorsykler involvert i 20 prosent av dødsulykkene i trafikken her i landet, og det til tross for at motorsykler bare utgjør 5 prosent av den totale kjøretøyparken i Norge.

Bedre kjøreopplæring

I 2005 ble føreropplæringen på motorsykler endret. En ny endring kom også i 2016. Dagens motorsyklister har lært mer om både selvinnsikt og holdninger i trafikken enn de gjorde før opplæringen ble endret. Dette har ført til mer ansvarsfulle sjåfører som tenker seg bedre om før de tar en risiko i trafikken.

Men vi kommer ikke unna det faktum at den delen av hjernen som styrer vår evne til å ta beslutninger, også kalt pannelappen, fortsatt er under utvikling helt frem til 25-årsalderen for menn og 23-årsalderen for kvinner. Det betyr at unge førere har enklere for å ta en høy risiko enn eldre førere. Derfor er jobben kjørelærerne legger ned når det gjelder holdninger ekstremt viktig.

Motorsykler trenger ikke å være farligere enn biler, bare man tar sine forholdsregler og ikke utsetter seg selv eller andre for fare i trafikken. Det skal først og fremst være gøy å kjøre motorsykkel, det er det viktig å tenke på.

editor
27. april 2021

Les også

23. april 2021
Slik gjør du motorsykkelen klar for våren

Få ting om noe slår følelsen av å endelig hente ut motorsykkelen fra vinterlagring. Men det gjenstår fortsatt litt jobb før doningen er klar for motorsykkelsesongen. Her får du huskelisten og noen gode tps. Lad batteriet Har du husket å lade batteriet jevnlig gjennom vinteren? Hvis ikke, er det bare å forsøke å lade det […]

Les mer
23. april 2021
Disse 5 MC-turene bør du teste i sommer

Norge er et vakkert land med en variert og spektakulær natur, og den aller beste utsikten får du fra motorsykkelsetet. Vi har plukket ut 5 fantastiske MC-turer. Hvorfor ikke teste noen av dem allerede i vår eller sommer? 1. Atlanterhavsveien og Trollstigen i Møre og Romsdal På denne usedvanlig vakre dagsturen, også omtalt som verdens […]

Les mer
23. april 2021
Harley Davidson – ingen over, ingen ved siden

Når du først har kjørt en Harley, er det som regel ingen vei tilbake. Motorsykkelen over alle motorsykler har på over 100 år bygget seg opp til en bli en av verdens aller mest kjente merkevarer. Det er ingenting som slår en Harley Davidson. Historien starten tilbake i 1903, da William S. Harley og Arthur […]

Les mer
Copyright © mc24, 2021. All Rights Reserved.